Fotografia Igora Strečka

Igor Strečko

podnikateľ a investor so skúsenosťami v M&A, spoluzakladateľ Webglobe a Eco Verde Recycling

Igor Strečko je slovenský podnikateľ a investor, ktorý vďaka 25-ročným skúsenostiam napĺňa svoju víziu o budovaní slobodnej spoločnosti podporou malého a stredného podnikania.

Igor Strečko vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave, ale hneď po jej absolvovaní sa ako jeden z prvých Slovákov odvážne vrhol do sveta internetového podnikania. Už v roku 1999 spolu s Jurajom Hantákom založili registrátora domén a webhostingovú platformu Webglobe. Strečko stál na jej čele viac ako 20 rokov. K rastu Webglobe prispeli aj vôbec prvé akvizície na slovenskom trhu webhostingu. V roku 2019 sa Igor Strečko spojil s fondom súkromného kapitálu Sandberg Capital a rozšíril Webglobe na český a v roku 2021 aj na srbský webhostingový trh. V spoločnosti Webglobe stále pôsobí ako predseda predstavenstva.

Vďaka svojim skúsenostiam z oblasti fúzií a akvizícií postupne prenikol aj do sveta investícií. Podporil napríklad investičný softvér Vestberry alebo Eco Verde Recycling, ekologický projekt na recykláciu českého a slovenského plastového odpadu, ktorý práve vzniká na západnom Slovensku.

Práca je tiež jeho koníčkom, rád sa venuje networkingu a cestuje. Jeho voľný čas vypĺňa predovšetkým rodina a tri deti. Rád jazdí na motorke, je fanúšikom sci-fi a zbiera figúrky zo Star Wars.