• Blog
  • Emailing
  • IceWarp vs. Google Workspace (G Suite) alebo prečo Dávid zvíťazil nad Goliášom

Jan Dvořák

Publikované 13. marca 2023

IceWarp vs. Google Workspace (G Suite) alebo prečo Dávid zvíťazil nad Goliášom

Emailing

4 min

Jan Dvořák

Publikované 13. marca 2023

Skupina ľudí, ktorá sa rozhoduje medzi IceWarp a Google Workspace

Malá odbočka, kým sa pustíme do porovnávania IceWarp a Google Workspace

Najskôr si povedzme, ako je to v skutočnosti s tým Dávidom. Ak si príbeh prečítate naozaj pozorne, zistíte, že v ňom proti sebe stoja:

  • poloslepý, nemotorný obor Goliáš v ťažkom brnení, pripravený na súboj na meče
  • mrštný Dávid, ktorý odmietne meč a brnenie a radšej sa spoľahne na svoj prak, ktorým odháňa levy a vlky od svojich oviec

Odrazu už Dávid nevyzerá ako slabý protivník, ale ako niekto, kto dokáže odhadnúť svojho súpera a určiť si vlastné podmienky súboja.

IceWarp ako Dávid medzi kancelárskymi balíčkami

Aj IceWarp sa na prvý pohľad môže v našom porovnaní kancelárskych balíkov zdať ako slabší príbuzný.

Je to lokálny startup z Prahy, ktorý nemá výhodu veľkej, multimiliardovej značky, ktorá si na internete vydobila takmer monopol.

No IceWarp sa, rovnako ako Dávid, dokáže dobre prispôsobovať. Pozná svojho súpera a využíva jeho slabiny, aby ponúkol zákazníkom presne to, čo im v Google Workspace chýba. V súboji s Googlom stavia IceWarp na tri hlavné karty:

1. Je až podozrivo lacný

Každý hľadá, kde ušetriť. Pri kancelárskom softvéri platíte licenciu za každého používateľa. Najmä pre veľké spoločnosti s desiatkami zamestnancov je preto rozhodujúcim faktorom cena.

IceWarp je o vyše polovicu lacnejší než Google Workspace či MS 365.

Člověku hneď napadne otázka: „Ak je IceWarp takmer zadarmo, čo funkcie? Ušetrím len preto, že ich dostanem menej a v horšej kvalite?“

IceWarp sa množstvom nástrojov a funkcií Googlu plne vyrovná, a navyše je rovnako dobre zabezpečený.

To je tiež dôvod, prečo sa naozaj oplatí minúť naň tých zopár eur mesačne namiesto toho, aby ste si zaobstarali niektorý z bezplatných kancelárskych balíkov, ktoré sa dajú nájsť na internete.

2. Vyzerá podobne, dokáže to isté

Zavádzanie noviniek je v každej firme mimoriadne náročný proces, ktorý sa málokedy zaobíde bez komplikácií a chýb. Preto IceWarp neriskuje a uprednostňuje zavedené postupy.

Väčšina funkcií je pomenovaná rovnako a nájdete ich na rovnakom mieste ako v balíku MS Office alebo G Suite. Takže napríklad úprava Word alebo Excel dokumentov je hračkou aj pre „nepočítačové“ typy.

Pre používateľov zvyknutých na staré dobré ikony na ploche je k dispozícii desktopová aplikácia, ktorá vám IceWarp nainštaluje do počítača, a FileSync, ktorý sa postará o synchronizáciu vášho disku s cloudovým úložiskom.

3. Jedno okno vládne všetkým

Ak je na všetkých tých kancelárskych balíkoch niečo naozaj otravné, tak je to neustále prepínanie medzi oknami.

Na e‑maily máte Google Mail, na dokumenty Google Docs, na tabuľky Google Sheets a k tomu Google Kalendár, Google Meet, Google tu a Google tam… Človek sa v tom stráca a počítač nestíha.

IceWarp tento problém rieši elegantne. Všetky nástroje sú súčasťou jednej aplikácie, teda jedného okna prehliadača. Na postrannej lište len prepínate medzi záložkami.

Je záhadou, prečo toto riešenie ešte nenapadlo Googlu, ktorý je inak majstrom v jednoduchosti.

Používateľské rozhranie aplikácie IceWarp je maximálne prehľadné a jednoduché na používanie.

Skryté eso v rukáve: S Webglobe to vyzerá na najlepší kancelársky software

Už tri vyššie uvedené body znejú ako dobrý dôvod, prečo si zaobstarať IceWarp. Vo Webglobe sme sa však rozhodli, že vám túto ponuku ešte trochu osladíme:

Iba u nás získate predĺžený trial. IceWarp vám dávame bezplatne na skúšku na 3 mesiace, a to v plnej verzii Ultra so všetkými nástrojmi a funkciami.

Okrem toho získate benefit našej päťhviezdičkovej zákazníckej podpory, ktorá je k dispozícii každý deň prostredníctvom telefónu, e‑mailu i chatu.

Všetky kancelárske aplikácie, ktoré potrebujete, za polovicu ceny

Profi firemný webmail

Webmail na vlastnej doméne so všetkými funkciami, na ktoré ste zvyknutí, a k tomu pokročilý antispam

TeamChat

Projektový chat na efektívnejšiu tímovú prácu. Vytvárajte chatovacie miestnosti pre kolegov, sledujte vlákna, zdieľajte dokumenty.

Videokonferencie

Audio a video hovory až pre 200 účastníkov aj mimo siete IceWarp. Moderovanie, interný chat, funkcia zdvihnutia ruky, ochrana heslom.

Online dokumenty

Editor je plne kompatibilný s Office dokumentmi Word, Excel, PowerPoint, ktoré môžu súčasne upravovať viacerí používatelia (real-time collaboration).

Pozrite si našu ponuku balíčkov IceWarp.

Ak chcete zistiť viac o tom, ako to v skutečnosti bolo s Dávidom a Goliášom, odporúčame vám pozrieť si TEDx prednášku Malcoma Gladwella. Sú k nej aj české titulky.

Jan Dvořák

Som hlavný copywriter a redaktor Webglobe blogu s viac ako 200 blogovými článkami, prípadovými štúdiami a e-bookmi na konte. Poradím vám predovšetkým s online marketingom, SEO a tvorbou webu na WordPresse.

Viac mojich článkov

Newsletter Prihlásili ste sa na odber noviniek

Novinky, akce, články a návody Váš e-mail bol úspešne pridaný.
Pole je povinné so správnym e-mail formátom