Pozor na podvodné e‑maily, ktoré sa šíria v našom mene

Webglobe Logo

V uplynulých dňoch sme zaznamenali phishingový útok a rozosielanie podvodných e‑mailov v mene našej spoločnosti, ktoré sa vďaka použitiu nášho loga podobajú oficiálnym e‑mailom.

V uplynulých dňoch sme zaznamenali phishingové útoky a rozosielanie podvodných e‑mailov v mene našej spoločnosti, ktoré sa vďaka použitiu nášho loga podobajú oficiálnym e‑mailom. Podvodník vyzýva našich zákazníkov na úhradu registrácie domény, inak budú služby na nej pozastavené.

E-maily sú rozposielané z rôznych adries tváriacich sa ako sa ako „Webglobe.sk – Expirácia domény.“ Zvýšte prosím opatrnosť, vykonajte nasledujúce kroky:

1. Skontrolujte e‑mailovú adresu odosielateľa (v prípade našich e‑mailov by malo byť helpdesk@webglobe.sk alebo newsletter@webglobe.sk)

2. Skontrolujte URL adresu stránky pre úhradu (naša administrácia je výlučne na adrese https://admin.webglobe.sk alebo po starom https://moje.wy.sk)

3. Pre zvýšenie zabezpečenia vášho účtu odporúčame nastaviť si dvojfaktorovú autentifikáciu pre prihlasovanie sa do administrácie)

Príklady phishingového emailu

Ak ste podobný e‑mail prijali a vyplnili svoje údaje, urýchlene, prosím:

1. kontaktujte banku, ktorá vydala použitú kartu
2. zmeňte si vaše heslo na prístup do Webglobe Adminu

Vzniknutá situácia nás mrzí, žiaľ v dnešnej dobe nie je možné niečomu takému úplne zabrániť. Na našej strane podnikáme kroky aby sme zamedzili ďalšie šírenie týchto e‑mailov.