Prečo nemôžem vygoogliť svoju stránku?

Ak sa váš web nezobrazuje vo vyhľadávaní, je to z niekoľko dôvodov. Tento článok sa venuje niektorým z najbežnejších príčin a navrhuje kroky, ktoré môžete podniknúť na ich odstránenie.

Vyhľadávače ešte neindexovali vaše webové stránky

Vyhľadávaciemu stroju niekedy trvá týždeň alebo viac, kým si všimne vaše webové stránky, najmä ak sú vaše webové stránky nové a žiadne iné webové stránky na ne neodkazujú. Ak váš web obsahuje prichádzajúce odkazy, Google ho pravdepodobne nájde skôr. Svoju webovú stránku môžete ľahko indexovať na Googli tak, že pri každej zmene znova zadáte svoj web. Toto pomôže spoločnosti Google dozvedieť sa viac o dôležitých aktualizáciách a indexovať najnovšiu verziu vášho webu.

Vaše kľúčové slová sú veľmi populárne

Kľúčové slovo musí zodpovedať tomu, o čom je váš web. Optimalizujte svoj web pre svoje zacielené kľúčové slová. S novým webom by ste sa mali zamerať na menej konkurencieschopné kľúčové slová, aby ste získali najvyššiu pozornosť svojho spotrebiteľa. Preskúmajte kľúčové slová s dlhým chvostom (krátka fráza až štyroch alebo piatich slov) a použite ich na svojom webe.

Nedostatok obsahu

Stále ho aktualizujte o obsah, ktorý by bol relevantný pre vaše cieľové publikum, a zabezpečte, aby bol dobre napísaný a kvalitný. Vytvorte vysoko kvalitný obsah vhodný pre SEO a zároveň sa ubezpečte, že všetky príspevky sú relevantné a špecifické pre služby, ktoré poskytujete. Nezabudnite na svoju domovskú stránku pridať text bohatý na kľúčové slová a potom tieto slová prepojte s inými stránkami.

Váš web bol odstránený zo služieb Google

Google môže dočasne alebo natrvalo odstrániť webové stránky z výsledkov vyhľadávania. Ak dostanete upozornenie, že váš web porušuje jeho pokyny pre kvalitu, môžete ho upraviť tak, aby vyhovoval týmto pokynom, a potom ho znova odoslať spoločnosti Google.

Posledná aktualizácia:
Stiahnuť ako PDF Tisk