Som tu po prvý raz – práca s Mail Klerk
1. krok: vyplňte si kontaktné údaje
Služba Mail Klerk je zadarmo v takzvanom testovacom režime na 14 dní alebo do odoslania 300 e‑mailov.
Po skončení tohto obdobia bude váš účet zablokovaný a so zadaním kontaktných údajov to bude komplikovanejšie.
Pokiaľ si teda chcete ušetriť starosti, vyplňte si kontaktné a fakturačné údaje už teraz. Prepnutie plnú verziu (aktívny režim) bude potom otázkou pár sekúnd.
Vyplnenie kontaktných údajov na prechod z testovacieho režimu na aktívny režim.
2. krok: nastavte si DKIM, SPF a DMARC
Každá odoslaná e‑mailová kampaň by mala v poriadku doraziť do schránky príjemcu.
Aby sa e‑maily nedostali do priečinka SPAM, je potrebné mať pre svoju doménu nastavené správne informácie DNS, konkrétne záznamy DKIM a SPF.
Ďalšou informáciou je DMARC, ktorá súvisí s technológiami SPF a DKIM.
3. krok: začnite posielať e‑maily
Teraz si môžete vytvoriť prvé rozosielanie. Na výber máte 2 možnosti.
a) Budete využívať naše webové rozhranie Mail Klerk
Ak chcete na rozosielanie e‑mailov používať priamo Mail Klerk, postupujte nasledovne:
1. Založte si kampaň
Na rozosielanie hromadných e‑mailov je potrebné vytvoriť kampaň. V kampani si okrem iného zadefinujete vzhľad a obsah e‑mailu (newslettera).
2. Vložte do Klerka kontakty (import)
V systéme Klerk musíte zadať okruh zákazníkov (ich kontaktné e‑maily), ktorým chcete odoslať e‑maily.
3. Upravte si nastavenie modulov
Mail Klerk má niekoľko možných nastavení a funkcií, ktoré nemusia byť nevyhnutne zapnuté a zobrazené (niektoré funkcie jednoducho nebudete využívať). Preto je kvôli prehľadnosti rozhrania dobré nastaviť zobrazené moduly.
Čo sú to moduly a ako ich nastaviť?
b) Chcete využívať Klerk len ako SMTP
Na spojenie s Klerkom nastavte SMTP takto:
- host: smtpx.stable.cz
- port: 25, 465 (SSL), 587 (STRATTLS / SSL) (port 25 môže byť blokovaný, odporúčame nastavovať porty v tomto poradí).
- Auth: je treba zadať vaše prihlasovacie meno (e-mail) a zaslané/zvolené heslo, ktoré používate napr. na prihlásenie do webovej administrácie.